Imprimantele 3D

Se încarcă... 4 view(s)
Imprimantele 3D

Imprimantele 3D sunt dovada a rapiditatii cu care tehnologia evolueaza si nu putem decat sa ne bucuram de faptul ca Jewel District face parte din magazinele de profil care comercializeaza astfel de echipamente extrem de eficiente. Sa aflam deci impreuna care sunt avantajele imprimantelor 3D dar si care sunt principalele produse de acest fel disponibile pe Jewel District.

Care sunt avantajele imprimarii 3D?

Costuri mai mici de utilaje, materiale și forță de muncă. Pentru orice afacere, reducerea costurilor este importantă și unul dintre avantajele imprimării 3D este că va ajuta la reducerea acestor costuri prin faptul ca energia necesara este mai mica, costurile cu forta de munca sunt mai reduse deoarece intreg procesul este realizat de imprimanta si nu de o intreaga echipa de oameni, iar costurile cu materialele sunt comparativ mai mici fata de metoda traditionala.

Costuri mai mici de călătorie - unul dintre cele mai mari avantaje ale imprimării 3D este că poate ajuta, de asemenea, la reducerea distanței pe care o va parcurge un produs. Deoarece imprimantele 3D pot crea un produs de la început până la sfârșit, le permite proiectanților să proiecteze produsul într-o țară, să-l trimită prin e-mail către o altă țară în pregătirea producției. Nu este necesară crearea prototipurilor care trebuie mutate de la fabrică la fabrică pentru a finaliza procesul. Acest lucru face ca imprimarea 3D să fie o industrie care poate fi creată în întreaga lume fără a lăsa amprentă. Prin urmare, există o reducere a transportului maritim, a călătoriilor cu avionul și a rutelor.

Pe lângă proiectarea și producția de prototipuri, este posibilă și producerea de piese de schimb la fața locului și care pot contribui la reducerea semnificativă a amprentei de carbon.

Mai puține deșeuri, mai durabile - Procesul tradițional de fabricație este în mare parte un proces subtractiv, în care materia primă este irosită și refolosită din nou și din nou, ceea ce duce la costuri și deșeuri ridicate. Un avantaj al imprimării 3D este modul unic în care construiește produsul cu foarte puține deșeuri, aceasta se numește fabricarea aditivă. În timp ce metodele mai tradiționale vor avea deșeuri care pot fi refolosite sau reciclate, este nevoie de timp și efort pentru a determina cum și când vor fi utilizate deșeurile. Acest lucru face ca imprimanta 3D cu volum mare să fie o opțiune foarte durabilă.

Reduceți timpul - Trăim într-o lume cu ritm rapid, în care totul este necesar rapid, așa că imprimarea 3D poate face cu adevărat diferența. Unul dintre marile avantaje ale imprimării 3D este că piesele și produsele pot fi fabricate mult mai repede decât se poate, folosind metode tradiționale. Acest lucru este atât de avantajos față de metodele tradiționale, încât pot dura săptămâni sau luni până la etapa de proiectare la etapa de prototip și până la procesul de producție.

Reduceți erorile- Când vine vorba de proiectarea pieselor și produselor, designerii trebuie să ia în considerare eficiența. Multe piese și produse necesită un număr mare de pași folosind metodele tradiționale de fabricație pentru a fi produse.

În timpul procesului de fabricație tradițional, prototipurile defecte costă timp și bani. Cu fiecare prototip defect, trebuie să vă întoarceți la planșa de desen, fără nicio garanție că ar fi corect a doua oară. Chiar și ajustările mici au un impact financiar și de timp semnificativ asupra întregului proces. Aici imprimarea 3D poate elimina riscurile, deoarece proiectele pot fi verificate prin crearea unui prototip pregătit pentru producție înainte de a pune produsul dorit în producție.

Oferă un avantaj competitiv sporit - Prin capacitatea de a reduce timpul fazei de prototipare, companiile pot livra produse mai bune, îmbunătățite și îmbunătățite într-un spațiu de timp mai scurt. Oferind un avantaj competitiv față de concurență. Dar, de asemenea, face posibilă dezvoltarea de produse devreme, creând prototipuri mai frecvent până când produsul este perfecționat și gata de producție, creând o lansare extrem de eficientă a produsului.

Producție la cerere - capacitatea de a avea deplină libertate în design este un avantaj imens al imprimării 3D. De asemenea, permite designerilor să personalizeze desenele. Deoarece imprimarea 3D este perfectă pentru producții unice și pentru a construi piese individuale într-un singur proces, înseamnă că abilitatea de a personaliza este acolo pentru a profita. Prin urmare, multe industrii, cum ar fi cele medicale și dentare, au adoptat tipărirea și designul 3D datorită capacității de a crea implanturi și ajutoare personalizate.

In oferta noastra se regaseste momentan produsul D4K Pro de la EnvisionTEC - o imprimanta 3D, cu cea mai înaltă rezoluție si cu cea mai mare viteză dintre modelele de imprimante DLP standard, oferind piese extrem de precise si cu cele mai fine detalii.

D4K Pro este o imprimanta ce acopera toate nevoile de imprimare 3D in materie de bijuterii, fiind construita pe cel mai fiabil proiector 4K UV DLP și care include PSA, patentatat de EnvisionTEC, pentru forțe de separare reduse.

Poti afla mai multe informatii despre aceasta imprimanta aici: https://jeweldistrict.ro/imprimanta-3d-envisiontec-d4k-pro