Pietrele cubic zirconia

Se încarcă... 315 view(s)
Pietrele cubic zirconia

Pietrele cubic zirconia sunt cu siguranță o alegere ideală pentru bijutieri atunci când vine vorba de realizarea unor produse unice, la un cost mai mic. Zirconia este practic o piatră sintetică, asemănătoare cu diamantul, dar care este produsă în laborator. Aceasta nu trebuie confundată cu zirconiul - elementul chimic din sistemul periodic și nici cu zirconul - piatră semiprețioasă naturală.

Pietrele cubic zirconia sunt realizate de către specialiști în domeniu, inițial acestea fiind extrem de dure și fără culoare, aceasta fiind aleasă ulterior în funcție de cerere. Avantajele acestui tip de pietre sunt numeroase: costuri mult mai mici, durabilitate și o asemănare aproape identică cu diamantul. Practic, din 1976 de când au fost comercializate, pietrele cubic zirconia au devenit o concurență reală pentru clasicul diamant. În plus, astfel de pietre vin într-o varietate de culori, aspect extrem de important dacă luâm în considerare cererea tot mai diversificată pe piața bijuteriilor.

Există câteva caracteristici cheie ale zirconiului cub care îl disting de diamant:

1.Duritate: zirconia cubică are un rating de aproximativ 8 pe scara de duritate Mohs față de un rating de 10 pentru diamant. Acest lucru face ca marginile ascuțite ale cristalelor tăiate să se estompeze și să se rotunjească în CZ, în timp ce cu diamant marginile rămân ascuțite. Mai mult, atunci când este lustruit, diamantul va arăta rareori semne de lustruire, iar cele văzute vor călători în direcții diferite pe fațetele alăturate, în timp ce CZ va arăta semne de lustruire în aceeași direcție a lustruitului.

2.Greutate specifică (densitate relativă): densitatea zirconii cubice este de aproximativ 1,7 ori mai mare decât a diamantului. Această diferență permite identificatorilor de bijuterii calificați să facă diferența dintre cele două în greutate. Această proprietate poate fi, de asemenea, exploatată prin aruncarea pietrelor în lichide grele și compararea timpilor lor relativi de scufundare (diamantul se va scufunda mai încet decât CZ).

3.Indicele de refracție: zirconia cubică are un indice de refracție de 2.15-2.18, comparativ cu un diamant de 2.42.

4.Tăiat: pietrele prețioase din zirconia cubică pot fi tăiate diferit de diamante. Marginile fațetei pot fi rotunjite sau „netede”.

5.Culoare: doar cele mai rare dintre diamante sunt cu adevărat incolore, majoritatea având o nuanță de galben sau maro într-o oarecare măsură. Un zirconiu cubic este adesea complet incolor: echivalent cu un "D" perfect pe scala de gradare a culorilor diamantului. Alte culori dorite ale zirconii cubice pot fi produse, inclusiv aproape incolore, galbene, roz, violete, verzi și chiar multicolore.

6.Conductivitate termică: zirconia cubică este un izolator termic, în timp ce diamantul este cel mai puternic conductor termic.

Jewel District îți stă la dispoziție cu o varietate de pietre cubic zirconia. Acestea sunt ideale pentru a realiza bijuterii deosebite. Poți descoperi întreaga noastră selecție aici: https://jeweldistrict.ro/amanet/pietre-naturale-si-chei-pentru-verificat-aurul-si-argintul